Mini rurkowa zupa botwinkowa. Bądźmy zdrowi latem!

23:03:00



Jak to jest, że potrawy, które przyrządzam latem są dla mnie swoistym powrotem do czasów dzieciństwa? Może dlatego, że niewątpliwie są one przepełnione wieloma smakami, trochę kwaśne, przyjemnie słodkie, a przy tym lekkie. Wszystko za sprawą obecnych w nich różnorodnych warzyw i owoców. W tych rozmyślaniach, nad wyjątkowym smakiem dzieciństwa przychodzi mi na myśl przepis na zupę z botwinki!


Mini rurkowa zupa botwinkowa.

Składniki:
- opakowanie makaronu Lubella mini rurki 5 warzyw,
-pęczek botwinki,
-połowa piersi z kurczaka,
-1 marchew,
-1 pietruszka,
-5 łyżek jogrtu naturalnego,
-1 łyżka miodu,
-sól morska, pieprz ziołowy,
-3,5 litra wody,
- 1 łyżka soku z cytryny.

Wykonanie:
1. Ugotuj makaron Lubella mini rurki 5 warzyw.
2. Umyj dokładnie mięso i warzywa pod bieżącą wodą.
3. Włóż do garnka: pierś z kurczaka, marchew, pietruszkę i zalej wodą i  zagotuj na średnim ogniu, dodaj: miód, sól morską, pieprz ziołowy.
4. Botwinkę pokrój: łodygi na dł. 1 cm, a buraczki w kostkę. 
5. Gdy wszystko się zagotuje wrzuć pokrojoną botwinkę i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
6. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Odczekaj chwilę i wlej jogurt naturalny.
7. Podawaj z makaronem Lubella mini rurki.


Gotowe, mam nadzieję, że skusicie się i wypróbujecie mój przepis. Smacznego!

#lubelloveinspiracje  #lubella  #lubellamini







Zobacz także

0 komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

Adres e-mail *

Wiadomość *