NIEtradycyjna zupa pomidorowa. Idealne danie gdy dziecko nie lubi warzyw.
00:01:00
Trochę historii.
Moja babcia kiedyś gotowała dla mnie najlepszą zupę pomidorową. Jej smak był idealny i niezapomniany. Czułam się bardzo wyjątkowo gdy w babcinej kuchni roznosił się zapach pomidorówki, bo wiedziałam, że jest ona przygotowywana specjalnie dla mnie.
Sposób na dziecko nie lubiące warzyw...
Obecnie zupa pomidorowa stanowi ważny element naszej kuchni i to nie tylko przez sentyment do jej smaku. Otóż mój Syn nie chce ostatnio jeść innych zup, a na wieść o warzywach reaguje wielkimi zniechęceniem.
NIEtradycyjna zupa pomidorowa stała się dla mnie idealnym daniem, w którym przemycam Filipkowi warzywa. W związku z tym, że jej smak mu odpowiada, to mam idealny sposób na to, by dostarczyć jego organizmowi
ważnych witamin.
- 1 opakowanie makaronu Lubella Świdry Fusilli,
- 1,5 kg pomidorów,
- 3 marchewki,
- 1 pietruszka korzeń,
- 1/2 pora,
- 1 łyżeczka miodu,
- pokrojona nać pietruszki,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
1. Makaron Lubella Świdry Fusilli ugotuj i przecedź.
2. Sparz skórkę pomidorów wrzątkiem i obierz je. Następnie pokrój pomidory na mniejsze kawałki, wykrój twardy środek.
3. Marchewki, pietruszkę obierz i pokrój na małe kawałki.
4. Do wrzącej wody (ok 3 litry) wrzuć obrane, umyte i pokrojone: marchewki, pietruszkę, pora. Gotuj je, aż lekko zmiękną, następnie dorzuć przygotowane wcześniej pomidory.
5. Ugotuj na bardzo wolnym ogniu, następnie dołóż miód, nać pietruszki, kurkumę, sól, pieprz. Całość zblenduj, ustawiając blender na średnie obroty.
6. Zupę podawaj z makaronem Lubella Świdry Fusilli.
Smacznego!
#lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata
0 komentarze